Parkering for medlemmer av foreningene under Sjølyst Marina

P-kortet kan kjøpes av medlemmer som har båt i sommerhavn og koster 600kr pr stk – max 3 stk og det er kun digitalt i 2022.

Du kjøper det hos din båtforening.

I 2022 finnes det 2 forskjellige typer av digitale p-kort, som gjelder for perioden 1. mai til ca. ultimo. oktober – eller nærmere tidspunktet for at bilbommen stenger for vinteren. Det skal fortsatt være et aktivt og gyldig p-kort per bil/motorsykkel/scooter, som står fysisk parkert på området samtidig. Biler med handicap-bevis må ha gyldig p-kort i tillegg. Når du har et digitalt p-kort, trenger du ikke å ha annen dokumentasjon på betalt p-avgift liggende i bilen.

Hvor kan jeg parkere?
Se kart her

Type 2: Flåte P-kort. Flere biler, som skal parker samtidig. Du kjøper det antall p-kort, som du trenger for å ha et antall biler stående samtidig på Sjølyst Marina . EKSEMPEL: Har du 2 biler, som skal parkerer samtidig, må du ha 2 P-kort. Hvis du har 3 biler, så noterer vi reg.nr på alle 3 bilene, men du kan fortsatt bare 2 biler parkert samtidig som følge av 2 kjøpte P-kort osv. Når du har dette p-kort, så trenger du ikke tenke på hvilken bil du bruker (av de 3 reg. nr. som er registrert) og du trenger ikke noe synlig P-kort i bilen.

Type 3: App P-kort. Du opprettes med app-avtale om parkering. Etter registrering vil du få en SMS med instruks om å laste ned «Aker p-drift» appen om du ikke allerede har den. Når du får ny avtale må appen lukkes ned (sveip opp) og så åpnes opp igjen. Da skal du ha mottatt varsel om ny avtale og kan legge inn et registreringsnummer på avtalen. Bytter du bil må du huske å endre dette i appen. Husk å bestille p-kort til det antall biler du skal ha parkert samtidig, samt at du legger bilen inn i avtalen i appen.

Appen Aker P-drift hentes i Google play-store (android) eller hos Apple app-store (Iphone). Der går du gjennom registreringsprosessen i appen. Har du lastet ned app innen foreningen har laget p-avtalen, får du ikke sms. Er avtalen ikke synlig i appen, så lukk appen ned og start den opp igjen. Om du har enkelte versjoner av Iphone, kan det være at du må slette appen og laste den ned på nytt, etter at båtforeningen har opprettet avtalen.

Du skal så legge en bil inn under avtalen i appen for å ha et gyldig P-kort for den bil. Du kan selv velge hvilken bil som P-kortet skal brukes på, men husk å endre det om du kommer med en annen bil.

Denne løsning egner seg godt til de, som er vant med apper for P-løsninger. Man skal huske å endre hvilken bil, som er tilknyttet avtalen, om man kommer med en annen bil enn sist. På denne løsning kan man også ha flere P-kort (avtaler). Men du må fortsatt velge hvilken bil som P-avtalen er tilknyttet inne i appen.

Hvor kjøper jeg p-kort som medlem?
Du kjøper ditt parkeringskort hos din båtforening.

Jeg skal endre reg. nr. på p-kortet – hva gjør jeg?
Du kontakter din båtforening, så kan de hjelpe med å endre reg. nr. om du har solgt/kjøpt ny bil. Dette gjelder for type 2 pkort.
Om du har pkort i app (type3), skal du selv endre det inne i appen Aker Pdrift.

HJELP!!
Som alltid, så kan du få hjelp og veiledning hos din båtforening.