Parkering for medlemmer av Sjølyst Marina

I 2021 finnes det 3 forskjellige typer av p-kort. De gjelder alle for perioden 1. juni til 15. september. Det skal fortsatt være et aktivt og gyldig p-kort per bil/motorsykkel/scooter, som står fysisk parkert på området samtidig. Velger du den digitale løsning trenger du ikke å ha et papir kort liggende i bilen. P-kortet koster 500kr pr stk. Du kjøper det via din båtforening. P-kort til motorsykkel/scooter er alene digitalt. Biler med handicap-bevis må ha gyldig p-kort i tillegg.

Det er båtforeningene som selv bestemmer hvilke løsning de vil tilby deg som medlem.

Hvor kan jeg parkere?
Se kart her

Hva gjør jeg nå?
Du tar kontakt med din båtforening. Opplyser hvor mange P-kort du vil ha og hvilke reg.nr. dine biler har. Du velger om det er papir (type1) eller digitalt kort (type2) du vil ha, eller om du vil bruke appen til Aker D-drift (type3). Altså om det er type 1, 2 eller 3 du vil ha som P-kort.

Du får faktura på P-kortet fra din båtforening

Vi anbefaler at du velger den digitale løsning (type2 eller type3)), da trenger du ikke å møte fysisk opp på foreningens kontor for å ordne parkering.

Type 1: Papir P-kort. Det noteres mobilnr og medlemsforening på kortet. Du må selv flytte det til andre biler, om du bytter bil. Blir kortet borte, må du kjøpe nytt. P-kortet skal ligge synlig i bilens frontrute.

Type 2: Digitalt P-kort. Notert på bilens reg.nr. Du kjøper da det antall p-kort, som du trenger for å ha et antall biler stående samtidig på Sjølyst Marina . EKSEMPEL: Har du f.eks 2 biler som skal parkerer samtidig, må du ha 2 P-kort. Men hvis du har 3 biler, så noterer vi alle reg.nr på de 3 biler, men fortsatt bare 2 biler, som kan stå samtidig som følge av 2 kjøpte P-kort osv. Når du har disse p-kort, så trenger du ikke tenke på hvilken bil du tar (av de evt. 3 reg. nr. som er lagt inn) og du trenger ikke noe synlig P-kort i bilen.

Type 3: App P-kort. Medlemsforeningen oppretter deg med avtale om parkering. Etter registrering hos din forening vil du få en SMS med instruks om å laste ned «Aker p-drift» appen om du ikke allerede har den. Når du får ny avtale må appen lukkes ned (sveip opp) og så åpnes opp igjen. Da skal du ha ny avtale og kan legge inn et registreringsnummer på avtalen. Bytter du bil må du huske å endre dette i appen. 

Appen Aker P-drift hentes i Google play-store (android) eller hos Apple app-store (Iphone). Der går du gjennom registreringsprosessen i appen. Har du lastet ned app innen foreningen har laget p-avtalen, får du ikke sms. Er avtalen ikke synlig i appen, så lukk appen ned og start den opp igjen. Om du har visse versjoner av Iphone, kan det være at du må slette appen og laste den ned på nytt, etter at båtforeningen har opprettet avtalen.

Du trenger ikke legge til betalingskort i appen, da betaling skjer via din forening. Du skal da legge en bil inn under avtalen i appen for å ha et gyldig P-kort for den bil. Du kan selv velge hvilken bil som P-kortet skal brukes på, men husk å endre det om du kommer med en annen bil.

Denne løsning egner seg godt til de som er vant med apper for P-løsninger, da man skal huske å endre hvilken bil som er tilknyttet avtalen, om man kommer med en annen bil enn sist. På denne løsning kan man ha flere P-kort (avtaler). Men du må fortsatt velge hvilken bil som P-avtalen er tilknyttet i appen.